«Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους καταστηματάρχες στην πλατεία Ελευθερίας»

Την έμπρακτη στήριξη του δήμου Παύλου Μελά προς τους καταστηματάρχες της περιοχής πέριξ της πλατείας Ελευθερίας στη δημοτική κοινότητα Σταυρούπολης, οι εργασίες ανάπλασης της οποίας δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και πολλούς μήνες, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, Γιώργος Λίλτσης. Την ίδια ώρα, δόθηκε νέα παράταση στον εργολάβο που εκτελεί τις εργασίες.

Περιγράφοντας ο κ. Λίλτσης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σημείωσε πως «οι καταστηματάρχες εξαιτίας των έργων ανάπλασης που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, βλέπουν συνεχώς τα έσοδά τους να μειώνονται με αποτέλεσμα πλέον να μην μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά ακόμα και στις βασικές υποχρεώσεις τους». «Πραγματοποιήσαμε αυτοψία και οι καταστηματάρχες μιας περιοχής όπου τα μαγαζιά ήταν γεμάτα  κόσμο στο παρελθόν, πλέον δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους» σημείωσε ο κ. Λίλτσης.

Πρότεινε μάλιστα στη διοίκηση να ληφθεί απόφαση, ώστε οι καταστηματάρχες πέριξ της πλατείας να μην πληρώσουν δημοτικά τέλη για δυο χρόνια και οι επιχειρηματίες κoντά στην περιοχή να εξαιρεθούν δημοτικών τελών για έναν χρόνο. «Με ευθύνη της διοίκησης το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες στην πλατεία να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους υποχρεώσεις, όπως είναι η πληρωμή ενοικίων. Ο δήμος θα πρέπει να τους στηρίξει και να τους απαλλάξει από τα τέλη» σχολίασε ο κ. Λίλτσης συνοψίζοντας την πρόταση της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ». «Πρέπει να σταματήσει να στραγγαλίζει ο δήμος την επιχειρηματικότητα και με ευθύνη του να καθυστερούν τόσο πολύ να ολοκληρωθούν τα έργα που πραγματοποιούνται» κατέληξε.