Γ. Λίλτσης: «Κλοπές και φθορές στα κοιμητήρια Ευκαρπίας- Να μεριμνήσει για τη φύλαξη του χώρου άμεσα η διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά»

Την άμεση  παρέμβαση της διοίκησης του δήμου Παύλου Μελά ζητά η παράταξη «αναΤΡΟΠΗ» και ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Λίλτσης με αφορμή τα τελευταία περιστατικά κλοπών που σημειώθηκαν σε μνήματα των δημοτικών κοιμητηρίων της Ευκαρπίας.

Σύμφωνα με τον κ. Λίλτση τα κοιμητήρια δεν φυλάσσονται, οι βανδαλισμοί είναι συχνοί ενώ σημειώνονται και κλοπές στα μνήματα. «Τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες της Ευκαρπίας είναι πολύ υψηλά για να μην απολαμβάνουν καμία υπηρεσία από το δήμο. Τα κοιμητήρια πρέπει να προστατεύονται από φύλακες και η διοίκηση του δήμου θα πρέπει με κάποιο τρόπο να φροντίσει να μην μένουν στο έλεος ταραχοποιών στοιχείων.  Οι άνθρωποι που χάνουν τους ανθρώπους τους θέλουν να τους περιποιηθούν στην τελευταία τους κατοικία και απαιτούν από τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του το αυτονόητο: να μην επιτρέπουν καταστροφές και κλοπές των μνημάτων» σχολιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, Γιώργος Λίλτσης.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μετά από δεκάδες καταγγελίες κατοίκων που συγκέντρωσε ο δημοτικός σύμβουλος Παντελής Νιγδέλης. Σύμφωνα με τον κ. Νιγδέλη κάθε βράδυ οι κλέφτες στα μνήματα της Ευκαρπίας κάνουν «πάρτι» αφαιρώντας σταυρούς, μάρμαρα, εικόνες και προσωπικά αντικείμενα που τοποθετούν στους τάφους οι συγγενείς των νεκρών. «Η πόρτα των κοιμητηρίων είναι ξεκλείδωτη. Ζητούμε από το δήμαρχο να φροντίσει ώστε ο χώρος να φυλάσσεται. Πρόκειται για μια νέα μάστιγα της περιοχής. Σύμφωνα με το Άρθρο 18- Παράγραφο 10 του κανονισμού λειτουργίας όταν τα μνημεία των τάφων υποστούν φθορές που προκαλούνται από υπαιτιότητα του κοιμητηρίου τότε επισκευάζονται η αντικαθίστανται εντός πέντε ημερών με όμοιες κατασκευές χωρίς καμία επιβάρυνση των συγγενών» λέει ο κ. Νιγδέλης.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Κοιμητηρίων Ευκαρπίας την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία τους την έχει ο δήμος Παύλου Μελά. «Ζητούμε από την διοίκηση να καταγράψει όλες τις φθορές και τις κλοπές των κοιμητηρίων και να αποζημιώσει τους συγγενείς των νεκρών ή να αντικαταστήσει ό,τι εκλάπη. Παράλληλα, να φροντίσει να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές ενισχύοντας τη φύλαξη του χώρου» καταλήγει ο κ. Λίλτσης.