Μειωμένοι κατά 50% οι τζίροι των καταστημάτων στη Νικόπολη λόγω… κλειστού δρόμου

Μείωση στον τζίρο τους που αγγίζει το 50% «βλέπουν» τον τελευταίο μήνα οι επαγγελματίες της περιοχής της Νικόπολης στο τμήμα της οδού Ωραιοκάστρου που «έκλεισε» λόγω έργων.  Τέσσερις εβδομάδες μετά την έναρξη των εργασιών επαγγελματίες και κάτοικοι ταλαιπωρούνται εξαιτίας της έλλειψης οργάνωσης και καλού σχεδιασμού από πλευράς δημοτικής αρχής του δήμου Παύλου Μελά.

Το ζήτημα είχε αναδείξει η αυτοδιοικητική παράταξη «αναΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά» και ο επικεφαλής της και δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Λίλτσης στις 29 Μαΐου 2017. Δυστυχώς, από τότε μέχρι σήμερα η διοίκηση του δήμου δεν μερίμνησε ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες του δήμου που μένουν ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή.

«Η διοίκηση έδινε διαβεβαιώσεις ότι τα έργα θα ολοκληρώνονταν μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Η πραγματικότητα διαψεύδει το δήμαρχο και τους συνεργάτες του για ακόμα μια φορά. Όσοι γνωρίζουν ελάχιστα από κατασκευές και έργα μπορούν να αντιληφθούν ότι λόγω καύσωνα και καλοκαιριού η κυκλοφορία στην Ωραιοκάστρου θα αποκατασταθεί πολλούς μήνες αργότερα από το διάστημα που υποσχέθηκε ο δήμαρχος» σημειώνει ο Γιώργος Λίλτσης.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως «η διοίκηση δεν φρόντισε ώστε να έρθει σε επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρία και να την ενημερώσει για τα προβλήματα που δημιουργεί η κατασκευή του έργου. Ήταν υποχρέωση της διοίκησης αλλά δεν το έκανε. Μετά την παρέμβασή μας στα ΜΜΕ μέσω δελτίου τύπου και την ανάδειξη του ζητήματος στο δημοτικό συμβούλιο Παύλου Μελά προχώρησε σε συνάντηση με τον εργολήπτη για λόγους… επικοινωνιακούς και άνευ ουσίας και σημασίας. Τον δήμαρχο διαψεύδει η σημερινή εικόνα της περιοχής, καθώς ένα μήνα μετά κανένας δρόμος δεν έχει ανοίξει και καμία κυκλοφοριακή ρύθμιση δεν έχει πραγματοποιηθεί».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της «αναΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά» δεκάδες δημότες δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στις δουλειές τους και αναγκάζονται να διανύσουν πολλά επιπλέον χιλιόμετρα, ενώ η κίνηση στα καταστήματα βρίσκεται στο ναδίρ λόγω των έργων.

«Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας. Εάν ο δρόμος παραμείνει κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα θα κλείσουν και τα καταστήματα των συμπολιτών μας που την περίοδο της κρίσης επιμένουν να στηρίζουν την τοπική οικονομία και απασχολούν εργαζόμενους».

Ο κ. Λίλτσης επισκέφτηκε πρόσφατα την περιοχή και συνομίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες. Δεσμεύτηκε δε, να καταθέσει τις διακόσιες και πλέον υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από δυσαρεστημένους πολίτες στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. «Οι επαγγελματίες που βλέπουν την καταναλωτική κίνηση να πέφτει μέρα με τη μέρα θα πρέπει να μην πληρώσουν τα λάθη και τις αστοχίες του δημάρχου. Αλήθεια, σκοπεύει η διοίκηση να τους απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη για την περίοδο που το τμήμα της οδού Ωραιοκάστρου παραμένει κλειστό;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά». 

Σημείωση: Επισυνάπτονται δυο φωτογραφίες από το συγκεκριμένο τμήμα της οδού Ωραιοκάστρου που ελήφθησαν η πρώτη στις 29 Μαΐου και η δεύτερη στις 29 Ιουνίου 2017. Όπως φαίνεται το έργο… δεν προχωρά!