Να είμαστε προσεκτικοί και στα… ψιλά γράμματα!

‘Αρθρο του Γιώργου Λίλτση που δημοσιέυτηκε στην εφημερίδα “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” Κεντρικής Μακεδονίας

Η παράταξη «αναΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά» ήταν εκείνη που έκρινε και μάλιστα δημόσια πως η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του δήμου Παύλου Μελά και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Άλλωστε, όπως έχουμε αποδείξει μέσα από τον τρόπο που κινούμαστε όλα αυτά τα χρόνια δεν είμαστε η παράταξη της στείρας άρνησης. Αντιθέτως, είμαστε η παράταξη της σύνθεσης, της δημιουργίας και του διαλόγου, γιατί πιστεύουμε βαθιά μέσα μας πως αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν. Τι μας ενώνει; Η πρόθεσή μας να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των συνδημοτών μας και η διάθεσή μας να φτιάξουμε ένα μέλλον καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε για τα παιδιά μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, και με μοναδικό σκοπό να είμαστε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας κρίνουμε θετικά την σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ του δήμου και της Πολιτείας για την απόδοση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά. Πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας που αφού πέρασε σαράντα κύματα ικανοποιείται. Η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά είναι μεγάλη πρόκληση. Η άποψή μας είναι να λειτουργήσει σαν Μητροπολιτικό Πάρκο. Τελεία και Παύλα! Θέλουμε ένα Μητροπολιτικό Πάρκο που θα προλάβουμε να ζήσουμε κι εμείς!

Είμαστε η πρώτη παράταξη που ζήτησε και επίσημα από τον δήμαρχο συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο χώρο του στρατοπέδου. Μια συνεδρίαση ανοικτή στους πολίτες, τους φορείς και τα ΜΜΕ προκειμένου όλοι να έχουμε άποψη για το τι θα συμβεί στο στρατόπεδό μας. Δυστυχώς, το αίτημά μας δεν ικανοποιήθηκε. Αντιθέτως η διοίκηση σε συνεννόηση με την κεντρική εξουσία «έστησαν» μια γιορτή στην οποία έδωσαν το παρών οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος και παρέλαβαν την προτεινόμενη σύμβαση παραχώρησης.

Εάν και εφόσον όλα όσα ανακοίνωσαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έρθουν με τη μορφή υπομνήματος στο δημοτικό συμβούλιο και δεν αλλάξει τίποτα από όλα όσα υποσχέθηκαν για το δήμο μας, δηλώνουμε πως θα στηρίξουμε θετικά την σύμβαση παραχώρησης. Καλούμε την διοίκηση να είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Της κρούουμε τον κώδωνα. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και τη διαχείρισή του πρέπει να τον έχει ο δήμος μας. Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί η… ιστορία της Μονής Λαζαριστών που αν και αποτελεί το «διαμάντι» της Σταυρούπολης ο δήμος μας δεν έχει κανένα ουσιαστικό λόγο στη λειτουργία της. Θυμόμαστε, τότε κάποιοι πανηγύριζαν για την δημιουργία της στα όρια του δήμου. Σήμερα οι ίδιοι που τότε χαμογελούσαν, αναθεωρούν τις απόψεις τους μιας και ο δήμος Παύλου Μελά μικρή συμμετοχή έχει στην διαχείριση του πρότυπου αυτού πολιτιστικού κέντρου.