Πρωτοφανές για τα παγκόσμια εκλογικά χρονικά η απώλεια σφραγίδων στον Δ. Παύλου Μελά

«Πρωτοφανές για τα παγκόσμια εκλογικά χρονικά» χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά και επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή», Γιώργος Λίλτσης την απώλεια των σφραγίδων, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Ο κ. Λίλτσης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου έθεσε ερωτήματα σχετικά με την απώλεια σφραγίδων σχολιάζοντας πως η σημερινή διοίκηση δεν έχει απαντήσει ακόμα για το πως χάθηκαν και που βρίσκονται οι σφραγίδες που χάθηκαν.

«Ένα γεγονός το οποίο μάθαμε τυχαία και μάλιστα ένα γεγονός», το οποίο έπεσε στην αντίληψη του κ. Δεληγιάννη, ο οποίος έτρεξε αμέσως να καταγγείλει το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Ένα γεγονός που δεν μας τιμά με τον τρόπο, με τον οποίο εξελίχθηκε διότι η αντιμετώπισή του από την διοίκηση αφήνει πολλά ερωτηματικά αναπάντητα», τόνισε ο κ. Λίλτσης.

Ο ίδιος διερωτήθηκε γιατί ο δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, έκανε τη σχετική καταγγελία ένα 24ωρο μετά από την απώλεια των σφραγίδων και γιατί δεν ενημέρωσε την αντιπολίτευση. Επίσης, χαρακτήρισε ψέμα το ότι οι σφραγίδες αντικαταστάθηκαν από την Περιφέρεια, ενώ όπως επισήμανε, αντικαταστάθηκαν από τους δήμους Κορδελιού – Ευόσμου και Καλαμαριάς.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αυξήσουν την πίεσή τους προς τη διοίκηση ώστε να καταλάβει, όπως υπογράμμισε, ότι “δεν είναι μόνη της, δεν αποφασίζει και διατάσσει και θα πρέπει να δώσει λόγο και στην αντιπολίτευση και στους πολίτες”.

Ο κ. Λίλτσης χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός της απώλειας 83 ή 86, κατά άλλους, σφραγίδων που ήταν απαραίτητες για τη διενέργεια των εκλογών, επισήμανε ότι η διοίκηση προσπάθησε να αποκρύψει μια σειρά γεγονότων και ανέφερε ότι είναι ανεπίτρεπτο να κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή αυτό το υλικό ελεύθερο, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού έχουν χρησιμοποιηθεί αυτές οι σφραγίδες και αν έχει κλαπεί και άλλο υλικό.

Τέλος, πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι έκαναν άψογα τη δουλειά τους και ανέφερε ότι ο ίδιος είχε επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του δήμου που επιβεβαίωσε το γεγονός και προσπάθησε να το υποβαθμίσει.