Ανοιχτή επιστολή στήριξης της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» και του Γιώργου Λίλτση

Την υποστήριξη του υποψηφίου δημάρχου Παύλου Μελά, Γιώργου Λίλτση ανακοινώνει μέσω δημόσιας ανοιχτής επιστολής του ο πρώην αντιδήμαρχος και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, Κυριάκος Αντωνιάδης. Ο κ. Αντωνιάδης που είναι υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος ε.α. αναφέρεται σε όλους εκείνους τους λόγους που τον παρακίνησαν να ασχοληθεί ξανά με τα κοινά μετά από μια απουσία πέντε ετών αλλά και την επιλογή του να ενταχθεί στην παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Λίλτση. Στην ανοιχτή επιστολή του, μεταξύ άλλων αναφέρει πως: «Ήρθε η ώρα και ο δήμος Παύλου Μελά να βρει το δήμαρχο με ικανότητα, ήθος και αξιοπρέπεια που δεν θα είναι δέσμιος ορισμένων εκλεκτών αλλά παρόν σε κάθε γειτονιά». «Αν καταλάβουμε όλοι μας και  πρώτοι εμείς που ασχοληθήκαμε με τα  κοινά ότι μετά την κρίση πρέπει να αναθεωρήσουμε και να ψηφίσουμε ανθρώπους που λειτουργούν ΜΟΝΟ προς όφελος της πλειοψηφίας των πολιτών τότε ΝΑΙ κάτι καλό θα μας έχει δώσει όλη αυτή  η ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί όλοι μας με την οικονομική  κρίση» σχολιάζει επίσης ο κ. Αντωνιάδης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» Γιώργος Λίλτσης καλωσόρισε τον κ. Αντωνιάδη στην παράταξη που διεκδικεί τη διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά. «Χαίρομαι που δημιουργικοί άνθρωποι με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς στα κοινά μας ακολουθούν και μας βοηθούν να υλοποιήσουμε το όραμά μας για έναν δήμο Παύλου Μελά, σύγχρονο, καινοτόμο, πρωτοπόρο σε όλη τη χώρα με ανθρώπινο πρόσωπο. Καλώς ήλθες Κυριάκο» υπογράμμισε ο κ. Λίλτσης.

 

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή του κ. Ανωνιάδη:

Φίλες  και φίλοι του Δήμου Παύλου  Μελά,
Γνωρίζετε ότι ήμουν και είμαι ένα ανήσυχο άτομο, από τη  θητεία μου στο Πυροσβεστικό Σώμα, ως  αντιδήμαρχος στον πρώην δήμο Πολίχνης αλλά και έως γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου στο δήμο Παύλου Μελά.

Η παρότρυνση του κόσμου να ασχοληθώ πάλι με τα κοινά, μετά από πέντε  έτη ηθελημένης  απουσίας, με κάνει  να μπω στον αγώνα για την ανάδειξη νέου δημάρχου, ξανά. Αυτόν  που επέλεξα, επειδή με γνωρίζετε πολύ καλά στην Πολίχνη και  μάλλον λιγότερο στη Σταυρούπολη και την  Ευκαρπία, θεωρώ ότι  έχει χαρακτηριστικά  που θα βοηθήσουν  το δήμο μας να αναπτυχθεί  και πιστεύω ακράδαντα ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου.

Θέλω  για το  δήμο μας  και θα υποστηρίξω,  έναν άνθρωπο:

  1.  Νέο και άφθαρτο, όχι στην ηλικία αλλά νέο στις ιδέες και στον προγραμματισμό.
  2. Που έχει όραμα, που αγαπάει τον τόπο και κυρίως θέλει να τον αλλάξει προς όφελος του δήμου.
  3. Θα υποστηρίξω έναν άνθρωπο που θα εγκρίνει ο λαός της τοπικής  κοινωνίας και όχι οι εξωγενείς παράγοντες.

Συχνά ακούμε: Όλοι ίδιοι είναι και  δυστυχώς ο πολίτης έχει απόλυτο δίκιο. Ήρθε όμως η ώρα και ο δήμος Παύλου Μελά να βρει το δήμαρχο με ικανότητα, ήθος και αξιοπρέπεια που δεν θα είναι δέσμιος ορισμένων εκλεκτών αλλά παρών σε κάθε  γειτονιά.

Ανθρώπινος, συνεργάσιμος, αποτελεσματικός, που θα αφουγκράζεται τον πολίτη.

Αυτός είναι ο κυρίαρχος όρος μου για συνεργασία. Δεν θέλω δήμαρχο που θα αποδειχθεί ασυνεπής απέναντι σε  αυτά που έχει υποσχεθεί. Που όταν αναλάβει θα γίνει ξαφνικά, αλάνθαστος ως πάπας και θα αποφασίζει μόνος του. Θέλω δήμαρχο αληθινό και εργατικό.  Ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να πει στον δημότη «τέρμα στη λογική των πελατειακών σχέσεων, μια σχέση που αιχμαλωτίζει τον πολίτη και ιδιαίτερα τους νέους».

Από το νέο δήμαρχο θέλει ο πολίτης να ακούει αλήθειες έστω και αν αυτές είναι σκληρές. Αλλά και ο πολίτης  θα πρέπει να πει τέρμα στους δημάρχους που υπακούν στο νόμο της δύναμης και  των διασυνδέσεων και όχι στο νομό της διαφάνειας.

Να πει τέρμα στους δημάρχους που θέλουν δέσμιους τους πολίτες. Να πει τέρμα στους δημάρχους που εξυπηρετούν την παρασιτική οικονομία και όχι την παραγωγική.

Τέρμα στις θολές σχέσεις και οτιδήποτε βλάπτει το καλό και την ανάπτυξη του δήμου.

Τέλος  θα ήθελα  να πω ότι η οικονομική κρίση μας επηρέασε και μας επηρεάζει όλους αρνητικά αλλά θα πρέπει έστω και τώρα να αποδεχθούμε ότι η κρίση έχει και τη θετική της πλευρά.

Αν καταλάβουμε όλοι μας και  πρώτοι εμείς που ασχοληθήκαμε με τα  κοινά ότι μετά την κρίση πρέπει να αναθεωρήσουμε και να ψηφίσουμε ανθρώπους που λειτουργούν ΜΟΝΟ προς όφελος της πλειοψηφίας των πολιτών τότε ΝΑΙ κάτι καλό θα μας έχει δώσει όλη αυτή  η ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί όλοι μας με την οικονομική  κρίση.

 

Με όλα τα παραπάνω,  θέλω να κλείσω λέγοντας ότι εγώ, ο φίλος σας ο Κυριάκος, ο  Στρατηγός, όπως  συνήθως με αποκαλείτε  και πρώην αντιδήμαρχος αποφάσισα, να συνεργαστώ με τον αυτοδημιούργητο γιατρό, ορθοπεδικό και υποψήφιο δήμαρχο του δήμου μας, Γιώργο Λίλτση.

 

Σας ευχαριστώ θερμά,
Κυριάκος Λαζάρου Αντωνιάδης
υποστράτηγος Π.Σ. ε.α.