Αγαπητέ συμπολίτη, συμπολίτισσα,

Τον Μάιο του 2019 θα κληθείς για άλλη μια φορά να ψηφίσεις για τους ανθρώπους εκείνους που θα αναλάβουν τις τύχες τις δικές σου και του τόπου μας στα χέρια τους. Οι δημοτικές κάλπες που θα «στηθούν» θα είναι καθοριστικές για το μέλλον του δήμου Παύλου Μελά.

Σε ρωτώ,
Θέλεις έναν δήμο σύγχρονο και ευρωπαϊκό, έναν δήμο πρότυπο που θα καινοτομεί, που θα έχει κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο, που θα τον ζηλεύουν για όλα τα θετικά που θα γίνουν ή θέλεις έναν δήμο ουραγό της Δυτικής Θεσσαλονίκης; Θέλεις έναν δήμο που θα γίνουν έργα υποδομής, που θα κυριαρχεί το πράσινο, που θα αποδοθούν στους πολίτες περισσότεροι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι με θεματικά πάρκα για μικρούς και μεγάλους; Θέλεις έναν δήμο όπου τα πεζοδρόμια δεν θα τα καταλαμβάνουν οι σακούλες σκουπιδιών και τα αυτοκίνητα, που οι πολίτες δεν θα ταλαιπωρούνται για να μετακινηθούν από το ένα σημείο στο άλλο, που θα προσελκύσει πλήθος τουριστών που θα τονώσουν την τοπική οικονομία με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς;

Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση Δεμουρτζίδη αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και ανίκανη να υλοποιήσει όλα όσα προεκλογικά υποσχέθηκε στους πολίτες του δήμου Παύλου Μελά. Ο δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες κορόιδεψαν τους πολίτες και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την σημερινή εικόνα του δήμου μας, ενός δήμου με ιστορία που θα μπορούσε να γίνει κόσμημα και πόλος έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

Κάνε την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»! Γύρισε την πλάτη σε όλους εκείνους που σε χρησιμοποίησαν για να βρεθούν στην εξουσία και την επομένη σε ξέχασαν. Τιμώρησε εκείνους σε ανάγκασαν να αισθάνεσαι και να ζεις ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Ο δήμος μας δυστυχώς είναι τελευταίος σε όλα τα επίπεδα στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Η διοίκηση δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει ούτε μια ευκαιρία που της δόθηκε. Άλλοι δήμοι της περιοχής αντιθέτως την άδραξαν και είναι μπροστά από το δήμο Παύλου Μελά. Εξαιτίας του σημερινού δημάρχου όλοι βλέπουμε τους δήμους Νεάπολης- Συκεών, Κορδελιού- Ευόσμου, Αμπελοκήπων- Μενεμένης να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται και εμείς όχι μόνο να μένουμε στάσιμοι αλλά να γυρνάμε πίσω!

Η σημερινή διοίκηση είναι ανίκανη και λίγη. Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ούτε τα μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία μας εδώ και δεκαετίες, όπως είναι η απόδοση των πρώην στρατοπέδων, ούτε όμως και απλά ζητήματα της καθημερινότητας. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες, υπάρχουν γωνιές του δήμου που είναι επικίνδυνες εξαιτίας της απουσίας ηλεκτροφωτισμού, παιδικοί σταθμοί δεν λαμβάνουν άδεια και κλείνουν με αποτέλεσμα παιδάκια να μένουν εκτός και δεκάδες γονείς να ταλαιπωρούνται. Οδηγοί όδευσης τυφλών διακόπτονται από κολόνες και αποδεικνύονται επικίνδυνοι για εκείνους που τους χρησιμοποιούν, οι υποδομές για ΑμεΑ είναι ανύπαρκτες, τα σκουπίδια σχηματίζουν λόφους και ο στόλος των απορριμματοφόρων είναι «γηρασμένος».

Η διοίκηση δεν διαθέτει σχέδιο, όραμα, ιδέες και δημιουργικότητα. Πρόκειται για μια διοίκηση της «φιέστας και των πανηγυριών», των απευθείας αναθέσεων, της προχειρότητας, της τσαπατσουλιάς και της αναποτελεσματικότητας που έχουν ως αποτέλεσμα να καθιστούν τον δήμο μας τελευταίο στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Δεν αξίζει οι 120.000 πολίτες που επέλεξαν να μείνουν, να εργαστούν, να δημιουργήσουν οικογένεια στο δήμο μας, να έχουν αυτή την τύχη.

Από την πρώτη ημέρα μετά τις εκλογές του 2014 όλα τα μέλη της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» καταθέτουμε διαρκώς προτάσεις και ιδέες. Μέσα από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, τις συνεντεύξεις, τις ανακοινώσεις, τις συνεντεύξεις, τις δεκάδες συναντήσεις στις γειτονιές του δήμου μας, κάνουμε γνωστές τις προτάσεις μας. Θέλουμε έναν δήμο Παύλου Μελά σύγχρονο, ευρωπαϊκό που θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για άλλους δήμους. Θέλουμε έναν δήμο που θα είναι στο πλευρό των δημοτών. Που θα δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες για να έρθουν επενδύσεις στον τόπο μας που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα κρατήσει τα «φρέσκα μυαλά» στον τόπο μας. Θέλουμε έναν δήμο «πράσινο», καινοτόμο και… τελευταίας γενιάς παρόμοιο με τους δήμους του εξωτερικού.

Πως θα το καταφέρουμε αυτό;

Με πολλή δουλειά και μεγάλη όρεξη! Αρχικά σκοπεύουμε να δώσουμε κίνητρα και έμπνευση στους υπαλλήλους του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εργασία τους ως προσφορά απέναντι στον συμπολίτη. Δυστυχώς, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, τους αντιμετωπίζουν ως υφισταμένους. Για εμάς οι υπάλληλοι του δήμου είναι συνεργάτες. Στον τομέα της Καθαριότητας το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει την τοποθέτηση υπόγειων κάδων και εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2018 με τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή να έχουμε μηδενική ανακύκλωση. Αναμένεται να προχωρήσουμε επίσης σε ενίσχυση των κοινωνικών δομών και ανάπτυξη νέων προγραμμάτων στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσης αντικατάσταση των παραδοσιακών λαμπτήρων με σύγχρονους τύπου LED για εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικά χρημάτων, θα αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την εξασφάλιση πόρων και αγορά νέων οχημάτων για την καθαριότητα. Στον τομέα του πολιτισμού θα «εκμεταλλευτούμε» την παρουσία της Μονής Λαζαριστών για να προσεγγίσουμε περισσότερους επισκέπτες. Αυτό θα γίνει μέσω της ανάδειξης του μοναδικής ομορφιάς σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα «Βοτανικού Κήπου» που διαθέτουμε και τους Βυζαντινούς Νερόμυλους.

Ο δήμος Παύλου Μελά πρέπει να αλλάξει σελίδα! Η παράταξή μας «αναΤΡΟΠΗ» είναι μια ανοικτή μεγάλη παράταξη που τους χωράει όλους και πρέπει να έρθουν όλοι σε αυτή!

Όλο εμείς, οι άνθρωποι της «αναΤΡΟΠΗΣ» δεσμευόμαστε να βάλουμε ξανά χρώμα στο σκούρο και το γκρίζο!

Ζητάμε να μας εμπιστευτείτε,

Γιώργος Λίλτσης
υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά