Στοίχημα Γ. Λίλτση να αλλάξει το δήμο Παύλου Μελά με… εκατοντάδες μάρτυρες

Πρόσκληση και πρόκληση στους πολίτες του δήμου Παύλου Μελά, ώστε να…φτάσουν εκεί που άλλοι τους λένε ότι δεν μπορούν, στηρίζοντας την παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Λίλτσης. Ο κ. Λίλτσης παρουσίασε το πρόγραμμα της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», πρόγραμμα με το οποίο ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα διοικήσουν τον δήμο την επόμενη ημέρα, καλώντας τους ψηφοφόρους να μην θυσιάσουν για χάρη των γνωριμιών και των γνωστών το μέλλον του τόπου! Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης, ο κ. Λίλτσης παρουσίασε το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του.

Έχοντας ως σύνθημα τη λέξη «ΓΙΝΕΤΑΙ» ο κ. Λίλτσης δήλωσε έτοιμος να μετατρέψει τον δήμο Παύλου Μελά σε έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό δήμο. «Πολλοί συχνά λένε ότι δεν γίνεται. Εγώ τους απαντώ ότι ΓΙΝΕΤΑΙ και θα το καταφέρουμε όλοι μαζί με τη δική σας βοήθεια» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, που καταχειροκροτήθηκε.

«Πέντε χρόνια μετά την δημιουργία της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ έχουμε μετατραπεί σε  ένα κύμα ελπίδας και αισιοδοξίας» σημείωσε.

«Γίνεται η πόλη μας να είναι καθαρή, να είναι έξυπνη, να είναι σύγχρονη. Δεν γίνεται όταν δεν έχεις σχέδιο και όραμα, όπως η σημερινή διοίκηση» σχολίασε και τόνισε: «Εμείς και σχέδιο έχουμε και όραμα και πρόγραμμα».

«Θα φέρουμε τα πάνω κάτω και τον κόσμο ανάποδα για να απαλλάξουμε την πόλη από τη μιζέρια στην οποία ορισμένοι την καταδίκασαν. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πάντα αντιστάσεις στην πορεία για την αλλαγή. Μέσα από το διάλογο, τις δημοκρατικές διαδικασίες, τη συμμετοχή εμείς θα φέρουμε την αλλαγή» συμπλήρωσε. «Για να γυρίσει άλλωστε ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Και εμείς είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τα Τρίκαλα, δήμο που έχει αναδειχτεί σε έναν από τους πιο «έξυπνους» του κόσμου ο κ. Λίλτσης σημείωσε ότι όνειρό του είναι ο δήμος Παύλου Μελά να γίνει δήμος που θα διαπρέψει σε πολλά επίπεδα.  «Θα μιμηθούμε κάθε καλή πρακτική και θα ενσωματώνουμε όλες τις εξελίξεις. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο» τόνισε.

Ο Γιώργος Λίλτσης επιτέθηκε στην σημερινή απελθούσα  διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά κατηγορώντας την πως με δική της ευθύνη χάθηκαν 2.500.000 ευρώ και δεν αντικαταστάθηκε ο στόλος Καθαριότητας. «Λόγω αμέλειας της διοίκησης Δεμουρτζίδη έκλεισε ο παλαιότερος δημοτικός σταθμός. Οι δρόμοι έχουν λακκούβες, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί. Η διοίκηση δεν έκανε τίποτα και με όσα ασχολήθηκε τα έκανε μαντάρα» τόνισε ο κ. Λίλτσης.

Υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος της θητείας του ο δήμος Παύλου Μελά θα είναι ο πιο καθαρός δήμος στην Ελλάδα, αφού η βρωμιά έχει επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα, όπως δήλωσε.

«Υπάρχει βέβαια κάτι στο οποίο η διοίκηση πέτυχε. Πέτυχε στις φιέστες και τα πανηγύρια» είπε.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά σημείωσε ότι θα δημιουργηθούν σχολεία πρότυπα, σύγχρονα και έξυπνα, θα υποστηριχτούν αθλητικές ακαδημίες και προγράμματα μαζικού αθλητισμού και θα δημιουργηθούν αθλητικά κέντρα.

Σκοπός του όπως αποκάλυψε είναι επίσης η δημιουργία υπηρεσίας επαγγελματικού προσανατολισμού. Ειδικό βάρος θα δοθεί στην «τρίτη ηλικία», ενώ θα ενισχυθεί η συνεργασία με την εκκλησία.

Σημαντική θέση στο πρόγραμμα της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» λαμβάνει η ενίσχυση των δομών και των υπηρεσιών για τα ΑμεΑ. «Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η δημιουργία κέντρου διαβίωσης γονέων παιδιών ΑμεΑ» σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ο κ. Λίλτσης ανακοίνωσε ότι θα δώσει επίσης έμφαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την Υγεία με την δημιουργία νέων δομών όπως είναι το κέντρο υγείας αστικού τύπου και τη διοργάνωση εκστρατειών πρόληψης αλλά και την ενίσχυση του πολιτισμού μέσω της αναζωογόνησης της «Ίριδας».

Για το θέμα των πρώην στρατοπέδων και την απόδοσή τους στην τοπική κοινωνία σημείωσε: «Η συμφωνία για τα στρατόπεδα είναι κάκιστη. Αυτό θα τους ακολουθεί για πάντα. Δέχτηκαν χρονομίσθωση. Έδωσαν περιουσία των πολιτών. Εμείς θα προχωρήσουμε στη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, ώστε να γίνει σημείο αναφοράς για όλη την Βόρεια Ελλάδα».

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στους εργαζόμενους του δήμου λέγοντας ότι τους διακρίνει το μεράκι και το φιλότιμο, και πως κανείς δεν είναι άχρηστος και αχρείαστος.

“Τους περισσότερους εργαζόμενους τους διακρίνει το φιλότιμο και το μεράκι. Δυστυχώς η διοίκηση δεν τους έδωσε όραμα, δεν τους εκπαίδευσε και δεν τους έδωσε εργαλεία να κάνουν σωστά τη δουλειά τους» είπε ο κ. Λίλτσης.

Σημειώνεται πως στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα 2/3 των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δήμου Παύλου Μελά.