fbpx

Η στήριξη των τοπικών επαγγελματιών στο επίκεντρο της συνάντησης Γιώργου Λίλτση και Μιχάλη Επιτροπίδη

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021
706

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αγορά της Ηλιούπολης τα οποία εντείνονται εξαιτίας της πανδημίας και του lockdown, ενημερώθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Δήμου Παύλου Μελά κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της «Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Ηλιούπολης», Μιχάλη Επιτροπίδη.

O κ. Επιτροπίδης ενημέρωσε τον κ. Λίλτση και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, Παντελή Αργυρόπουλο και Κυριάκο Τσαταλμπασίδη για τις επιπτώσεις του lockdown στα καταστήματα εστίασης, καφέ και μπαρ της περιοχής αλλά και τα προβλήματα που δημιούργησε η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, που τη δεδομένη στιγμή λειτουργούν με την μέθοδο του click away. Αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα εκείνα που μπορούν να επιλυθούν με την συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Λίλτσης από την πλευρά του χαιρέτισε την πρωτοβουλία των επαγγελματιών της Ηλιούπολης να δημιουργήσουν την δική τους Ένωση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, όπως είπε ειδικότερα ζητήματα της περιοχής. Ο κ. Λίλτσης ενημέρωσε τον κ. Επιτροπίδη για την καμπάνια της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» «στηρίζω τον τόπο μου» για την στήριξη της τοπικής αγοράς, όπως και για τις συναντήσεις που είχε με τους προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. «Η παράταξή μας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας υπέρ των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών της περιοχής μας. Είναι πολύ σημαντικό στις δύσκολες αυτές ημέρες που βιώνουμε, να στρέψουμε το βλέμμα μας σε εκείνους που έχουν την ανάγκη μας, που δεν είναι απλώς αριθμοί αλλά οι άνθρωποι που λέμε την πρώτη καλημέρα. Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις. Στηρίζουμε τους φίλους μας, τους συγγενείς μας, τους γείτονές μας. Επιλέγουμε να πραγματοποιήσουμε τις αγορές μας από τα καταστήματα του τόπου μας. Μπορεί οι αποφάσεις να λαμβάνονται από την κυβέρνηση, ωστόσο και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σημαντικός για την αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα και τον δημόσιο χώρο. Ο δήμος οφείλει να έχει καθαρά πεζοδρόμια, οφείλει να δημιουργήσει χώρους parking για να διευκολύνει τους καταναλωτές και όχι μόνο. Όλα αυτά τα ζητήματα εμείς θα τα αναδεικνύουμε στο δημοτικό συμβούλιο» κατέληξε ο κ. Λίλτσης.

Σημειώνεται πως η «Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων Ηλιούπολης» αριθμεί περίπου 100 μέλη.