Όλοι διαφορετικοί, αλλά όλοι ίσοι…

Τρίτη, 05 Απριλίου 2022
198

Το μήνυμα πως «όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε όλοι ίσοι» έστειλαν από κοινού ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων «Μιλάμε για τον Αυτισμό’» , η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Δήμου Παύλου Μελά και ο πολιτισμικός οργανισμός «Εσαεί Εν Ροή» που συνδιοργάνωσαν στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού τη δράση «1ο Φεστιβάλ Αυτισμού».

Εκατοντάδες γονείς και παιδιά συμμετείχαν στην εκδήλωση, στα παιχνίδια και στα δημιουργικά εργαστήρια του Φεστιβάλ. Χόρεψαν, ζωγράφισαν, συζήτησαν και έστειλαν μηνύματα αγάπης και ομαδικότητας.
«Αν στην επόμενη τετραετία είμαστε διοίκηση δίνουμε την υπόσχεση ότι αυτά τα παιδιά θα τα υιοθετήσουμε με δράσεις. Θα είναι τα παιδιά του Δήμου. Θέλετε με μεγαλύτερα ΚΔΑΠ, θέλετε με κέντρο ημερήσιας φροντίδας για να μπορούν και οι γονείς να ξεκουραστούν. Θα είμαστε δίπλα τους. Είμαστε εδώ γιατί πρέπει να φτιάξουμε μια Πολιτεία που σέβεται τη διαφορετικότητα. Γι’ αυτήν την διαφορετικότητα θα πολεμήσουμε, θα παλέψουμε και στο τέλος θα πετύχουμε. Επιδιώκουμε η σημερινή μας εκδήλωση να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, να καθιερωθεί και να γίνει το Φεστιβάλ Αυτισμού της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά και επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», Γιώργος Λίλτσης.

«Θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε αυτήν την εξαιρετική προσπάθεια. Συγχαρητήρια στο Σύλλογο που τόλμησε και έκανε ένα μεγάλο άλμα, είναι συγκινητικό και είναι και ο βασικός στόχος της εκπαιδευτικής μας κοινότητας όχι μόνο στα λόγια άλλα και στην πράξη δηλαδή ότι μαθαίνουμε να το μεταφέρουμε και στην κοινωνία και να το εφαρμόζουμε. Η ενταξιακή κουλτούρα όχι μόνο στο σχολικό περιβάλλον αλλά και μέσα στην κοινωνία» σημείωσε από την πλευρά της η Ελένη Καβαζίδου, στέλεχος του πολιτιστικού οργανισμού Μακεδονίας - Θράκης «Εσαεί Εν Ροή».

«Είναι πολύ συγκινητική η παρουσία σας, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Σας θέλουμε δίπλα μας, διότι όπως γνωρίζετε όλοι αυτά τα παιδιά θέλουν μόνο αγάπη, αποδοχή, φιλία. Δεν έχουν κάτι διαφορετικό απ’ όλους εμάς αρκεί να τα προσεγγίσουμε, να δείξουμε την αγάπη μας και την εμπιστοσύνη μας» τόνισε η Ιουλία Παρασκευοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου «Μιλάμε για τον Αυτισμό».

Στην εκδήλωση βρέθηκε και η Εθνική ομάδα του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ που λίγες ώρες πριν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, κατακτώντας την 1η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κροατία. Τα μέλη της ομάδας μοίρασαν στα παιδιά μετάλλια.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Θεόδωρος Δημητρακάκης ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης για την πρόσκληση. «Είναι μεγάλη μας χαρά που το μπλε χρώμα της Εθνικής είναι και το μπλε χρώμα του Αυτισμού. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Δίνουμε στα παιδιά από ένα μετάλλιο για αυτό που προσπαθούν να κάνουν τόσα χρόνια» σημείωσε ο κ. Δημητρακάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε η ταινία της μαθήτριας Β' Λυκείου Ελισάβετ Τσαμτσή "Ο κόσμος μου", με πρωταγωνιστή έναν αυτιστικό νέο που δίνει μαθήματα ζωής και ελπίδας.