Ο Εθελοντισμός είναι κατάθεση ψυχής

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020
25

Σε μια δύσκολη εποχή που ζούμε λόγο της πανδημίας κάποιοι κρατούν αναμμένη τη φλόγα της αγάπης. Οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη του εθελοντισμού είναι τα στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, τη συνεργασία, την ομαδικότητα.

Η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η ενδυνάμωση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας, μια ανθρώπινη κοινωνία είναι μόνο μερικά από τα ερεθίσματα που οδηγούν κάποιον να γίνει εθελοντής και να δρα είτε ατομικά, είτε διαμέσου οργανώσεων και να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε καλά να προσφέρουμε και μάλιστα, να προσφέρουμε όταν οι ώρες το ζητούν. Σήμερα, είναι μια από αυτές τις στιγμές. Ως υπεύθυνη τομέα Πολιτικής Προστασίας & Εθελοντισμού της παράταξης ΑΝΑΤΡΟΠΗ, σε συνεργασία με τους δημοτικούς συμβούλους μας, τους συνδημότες μου, την εκκλησία και επιχειρηματίες κάναμε πράξη το κοινό μας στοίχημα. Να μαγειρεύουμε κάθε Σαββατοκύριακο για ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ωσότου οι κοινωνικές δομές επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία.

Ο εθελοντισμός είναι κατάθεση ψυχής. Εμπεριέχει αγάπη, τρυφερότητα και κυρίως στοργή. Γι’ αυτό και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο, να στηρίξουμε τον εθελοντισμό ακόμα περισσότερο, για να γίνει η χώρα μας πιο αισιόδοξη, πιο φιλική και πιο ανθρώπινη.

Mε αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, ο τομέας Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού της Παράταξης Ανατροπή, θα ήθελε να πει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους αφανείς ήρωες του εθελοντισμού.

Σπυριδούλα Αδαμοπούλου
Δ.Σ. Δήμου Παύλου Μελά
Τομέας Πολιτικής Προστασίας
& Εθελοντισμού ΑΝΑΤΡΟΠΗ