fbpx

Το Βιογραφικό μου

  • Γεννήθηκα στο χωριό Αρχάγγελος Ναούσης και εκεί τελείωσα το δημοτικό σχολείο.
  • Στην συνέχεια αποφοίτησα από το γυμνάσιο και λύκειο της Κρύας Βρύσης Γιαννιτσών τελειώνοντας έτσι την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή μου.
  • Μπήκα στην ιατρική σχολή του Αριστοτελείου πανεπιστημίου το 1982 από όπου αποφοίτησα το 1989.
  • Τελείωσα την στρατιωτική μου θητεία και άρχισα την ειδικότητα μου ως γενικός χειρουργός στην προπαιδευτική χειρουργική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
  • Εκπλήρωσα την υπηρεσία υπαίθρου στο αγροτικό ιατρείο Κίτρους Κατερίνης και για τα επόμενα δύο χρόνια, δηλ. από το 1994 έως το 1996 άρχισα την ειδικότητα του ορθοπεδικού στην ορθοπεδική κλινική παίδων του νοσοκομείου “Γ. ΓΕΝΗΜΑΤΑΣ” της Θεσσαλονίκης.
  • Στην συνέχεια από το 1996 έως το 1998 ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στην ορθοπεδική στην Α΄ ορθοπεδική κλινική του Γενικού νοσοκομείου Κιλκίς.
  • Από το 1993 ζω και εργάζομαι στην Σταυρούπολη ως ορθοπεδικός χειρουργός. Είμαι παντρεμένος με την ιατρό Εύα Χριστοδούλου και έχουμε δυο παιδιά.
  • Διετέλεσα πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Σταυρούπολης.
  • Διετέλεσα Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής από το 2011 ως το 2013 με ιδιαίτερα πλούσιο έργο.
  • Ήμουνα υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Παύλου Μελά στις εκλογές του 2014 και του 2019.

Το Έργο μου

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Παύλου Μελά, προώθησα σειρά έργων ζωτικής σημασίας για τον πολίτη, αρκετά από τα οποία έμειναν στα χαρτιά μετά την παραίτηση μου.

Πιο Συγκεκριμένα:

Δημιούργησα το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» (Κέντρο Διάθεσης Ειδών και Τροφίμων), που αυτή τη στιγμή βοηθά εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Δημιούργησα το Κοινωνικό Ιατρείο (Οδοντιατρείο-Φυσιοθεραπευτήριο-Φαρμακείο), απευθυνόμενος στους πολλούς πλέον ανασφάλιστους πολίτες του δήμου (περίπου 700 άτομα), οι οποίοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και είναι αποκλεισμένοι από τη δημόσια υγεία. Η λειτουργία των παραπάνω δομών στηρίζεται αποκλειστικά στους εθελοντές γιατρούς του δήμου.
Θέσπισα το σύστημα συλλογής φαρμάκων (οικιακής χρήσης, υγειονομικό υλικό πρωτοβάθμιας περίθαλψης και παραφαρμακευτικά προϊόντα) από φαρμακεία και άλλους φορείς, προκειμένου να διανεμηθούν στους ανασφάλιστους πολίτες.
Κατέγραψα με τη βοήθεια των υπηρεσιών όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά του δήμου, μεγάλο μέρος των οποίων στη συνέχεια εμβολιάστηκε και «οχυρώθηκε» απέναντι στις ασθένειες.
Καθιέρωσα το δεκατιανό σε μαθητές του δήμου που υποσιτίζονται.
Ξεκίνησα την παροχή συσσιτίου σε άπορους πολίτες του δήμου με την συνεργασία του Κοι.Σ.Π.Ε.
Προώθησα τη δημιουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου στην περιοχή Μπαζούλη, έτσι ώστε να βοηθηθούν οικονομικά οι κάτοικοι της περιοχής, καλλιεργώντας τα λαχανικά τους (η δομή έμεινε στα χαρτιά).
Προώθησα τη δημιουργία Τράπεζας Χρόνου, η οποία θα προσέφερε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και αχρήματης ανταλλαγής υπηρεσιών και αγαθών (η δομή έμεινε στα χαρτιά).
Προώθησα τη δημιουργία Γραφείου Διαμεσολάβησης, το οποίο θα παρείχε κοινωνικοϋποστηρικτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες πληροφόρησης σχετικά με τα εργασιακά και κοινωνικά ζητήματα (η δομή έμεινε στα χαρτιά).
Καθιέρωσα το Κοινωνικό Φροντιστήριο και τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με πενιχρές οικονομικές δυνατότητες. Η δομή αρχικά στηρίχθηκε από εθελοντές εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια εντάχθηκε σε ειδικό πρόγραμμα.
Θέσπισα την παροχή δωρεάν μαθημάτων εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες μετανάστες και ομογενείς κατοίκους του δήμου σε συνεργασία με το ΑΠΘ και με εθελοντές καθηγητές.
Εξέδωσα ξενόγλωσσες οδηγίες σχετικά με τις υπηρεσίες του δήμου και τα απαραίτητα κάθε φορά δικαιολογητικά για τους αλλοδαπούς κατοίκους της περιοχής.
Υλοποίησα σε συνεργασία με το ΑΠΘ την εβδομάδα προβολών και δράσεων με θέμα «Ο Λόγος των Αποκλεισμένων στον Κινηματογράφο», κατά τη θητεία του στο προεδρείο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών.
Δημιούργησα το δίκτυο εθελοντών άμεσης κοινωνικής δράσης του δήμου, το οποίο αποτελείται σήμερα από 250 άτομα και εκτείνεται σε διάφορους τομείς, όπως στην κοινωνική μέριμνα, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση, στο περιβάλλον, στην υγεία και τον αθλητισμό.
Κατάρτισα το πρόγραμμα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, που υλοποιήθηκε από τη δημοτική επιχείρηση «ΊΡΙΣ». Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους, οι οποίοι βιώνουν οποιοδήποτε είδος αναπηρίας και στοχεύει στην προσέγγιση-κάλυψη των ψυχοκοινωνικών αναγκών τους.
Προώθησα τη συνεργασία του δήμου με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου συμμετείχε ενεργά ως εκλεγμένο μέλος.
Διαδόθηκε ιδιαίτερα επί των ημερών μου ο θεσμός του δήμου «Μέρες Υγείας», καθώς οι πολίτες που προσέρχονταν να κάνουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και προληπτικό έλεγχο αυξήθηκαν κατά πολύ σε σχέση με το παρελθόν.
Προγραμμάτισα και επέμεινα σθεναρά για την αγορά ενός σύγχρονου διαγνωστικού υπερήχου έγχρωμου με τέσσερις κεφαλές, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προληπτική ιατρική στο δήμο.
Υλοποίησα τα προγράμματα για την πρόληψη και τη διακοπή της καπνιστικής συνήθειας και για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, στο οποίο συμμετείχαν και παρακολουθούνταν 80 παιδιά.