Επίσκεψη της "ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" σε σχολεία του δήμου Παύλου Μελά

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
40

Σήμερα οι μαθητές Λυκείου επιστρέφουν στα θρανία μετά από αρκετές εβδομάδες. Ή μήπως είναι προτιμότερο να μετράμε τις εβδομάδες που βρέθηκαν με φυσική παρουσία στις τάξεις τους;

Μαζί με στελέχη της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» περάσαμε από σχολικές μονάδες για να ευχηθούμε «καλή ΝΕΑ αρχή» στους μικρούς μας φίλους που σε λίγο καιρό, ειδικότερα εκείνοι της Γ’ Λυκείου θα κληθούν να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μπορεί οι μάσκες να έκρυβαν τα χείλη τους, τα μάτια τους ωστόσο μαρτυρούσαν το χαμόγελο που είχε ζωγραφιστεί στο πρόσωπο τους. Και είναι λογικό να είναι χαρούμενοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Λυκείων της χώρας αφού θα ξαναβρεθούν με τα φιλαράκια τους, τους συμμαθητές, τους δασκάλους τους.

Ελπίζουμε ότι το μέτρο με τα self tests θα αποδώσει σε μια δύσκολη περίοδο λόγω υψηλού αριθμού κρουσμάτων και τα σχολεία μας θα παραμείνουν ανοιχτά και φυσικά ασφαλή για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.

Εμείς θα είμαστε δίπλα τους.

Ως παράταξη αξιολογούμε θετικά το μέτρο. Άλλωστε πριν από δυο μήνες είχαμε καταθέσει αντίστοιχη πρόταση στην διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά.

Παραθέτουμε αυτολεξεί:

Προς:

Γραφείο δημάρχου δήμου Παύλου Μελά
Αντιδημαρχία Παιδείας
Αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής

Εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, το υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει ένα rapid test σε όλους τους εκπαιδευτικούς στα επίσημα κέντρα διεξαγωγής των τεστ. Κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες και την αναγκαιότητα για πρόληψη, η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» προτείνει, ο δήμος Παύλου Μελά να οργανώσει και να χρηματοδοτήσει εβδομαδιαίο έλεγχο με rapid test για το Διδακτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων αλλά και για όσους εργάζονται στο χώρο των σχολείων, καθώς και στους μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου.

Αν θέλουμε να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις, έχουμε την υποχρέωση να οργανώσουμε διαδικασία ελέγχου είτε με κλιμάκια του ΕΟΔΥ είτε ακόμη και μέσα από το κοινωνικό ιατρείο με εθελοντές γιατρούς και να προετοιμαστούμε για το άνοιγμα των Γυμνασίων-Λυκείων, αλλά και να προστατέψουμε τους συνδημότες μας, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους συμπολίτες μας εξαιτίας του κορονοϊού.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:
Λίλτσης Γιώργος
Τσαγγαλίδης Κυριάκος