Να απαντήσει ο κύριος δήμαρχος

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021
196

Γιορτινές ημέρες αλλά η ενασχόληση με την πολιτική και ειδικότερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπουν… χαλάρωση. Σε ό,τι αφορά την παράταξή μας «ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

Διαβάσαμε σε πρόσφατη ανάρτηση του γνωστού αρχιτέκτονα (του οποίου την υπογραφή μεταξύ άλλων φέρει η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, το διαμάντι της πόλης και η μελλοντική εικόνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες εντός του πρώην στρατοπέδου) πως παρατηρούνται καθυστερήσεις στις εργασίες.

Ο κ. Νικηφορίδης ξεκάθαρα εκφράζει την ανησυχία του για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και ζητά οι υπεύθυνοι (κράτος, δήμος, ανάδοχος και όλοι όσοι εμπλέκονται) να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Λογικό, μιας και το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά είναι μια υπόθεση δεκαετιών και επ’ ουδενί δεν πρέπει να «κολλήσει» στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Στενός συνεργάτης του δημάρχου και αντιδήμαρχος της διοίκησης έσπευσε να απαντήσει στον αρχιτέκτονα και πρώην συνεργάτη του δημάρχου του ζητά τα ρέστα, για μια ανάρτηση που εκφράζει την επιδίωξη να προχωρήσουν τα έργα, και κάνει λόγο για «απαράδεκτη και κακόβουλη ενέργεια». Η τακτική του συγκεκριμένου αντιδημάρχου γνωστή και μη εξαιρετέα.

Ωστόσο, από τις απαντήσεις που δίνονται προκύπτουν εύλογα ερωτήματα, τα οποία καλούμε άμεσα το δήμαρχο να απαντήσει και τα οποία θα θέσουμε και στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ποια υπόσχεση δόθηκε από τον δήμαρχο στον κ. Νικηφορίδη και δεν τηρήθηκε;

Γιατί μας είπε ο δήμαρχος και το κατέθεσε μάλιστα και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η μελέτη εκπονήθηκε από τους υπαλλήλους του δήμου, ενώ ο κ. Νικηφορίδης αναφέρει ότι την μελέτη εκπόνησε ο ίδιος;

Γιατί ο κ. Νικηφορίδης αναφέρεται σε έλλειψη χρηματοδότησης, ενώ ο δήμαρχός έχει πει ότι είναι εξασφαλισμένοι οι πόροι;

Ποιοι είναι οι «άλλοι δρόμοι διεκδίκησης» που αναφέρονται στην απάντησή του και γιατί να αναγκαστεί να προσφύγει σε αυτούς; Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του δήμου απέναντί του;

Συμφωνεί ο δήμαρχος με την στάση αυτή του αντιδημάρχου του απέναντι σε πρώην συνεργάτες του δήμου;

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις άμεσα και δημόσια. Φυσικά από τον δήμαρχο!