Να στηρίξουμε τον τόπο και τους ανθρώπους μας

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021
458

Το τι θα ακολουθήσει της πανδημίας του κορονοϊού είναι άγνωστο. Η επόμενη ημέρα σίγουρα όμως θα είναι δύσκολη για όλους. Εδώ και ένα χρόνο οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα αυστηρά μεν, αναγκαία δε, μέτρα που έχουν επιβληθεί, εργάζονται -όσοι εργάζονται- από το σπίτι, λαχταρούν να δουν, να αγκαλιάσουν να φιλήσουν αγαπημένα πρόσωπα και φίλους.

Γράφει ο Γιώργος Λίλτσης, Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Παύλου Μελά και επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Ο κορονοϊός βρήκε την Ελλάδα αμέσως μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση και πολλά μνημόνια. Οι Έλληνες έχασαν τις δουλειές τους, απώλεσαν σημαντικό ποσοστό του εισοδήματός τους, τα παιδιά μας ξενιτεύτηκαν για μια καλύτερη τύχη και ένα καλύτερο επαγγελματικό μέρος. Τον τελευταίο χρόνο εκατομμύρια επιχειρήσεις έχουν κατεβάσει ρολά με κρατική εντολή και εκατομμύρια υπάλληλοι αναγκάζονται να τα βγάζουν πέρα με το λιγοστό επίδομα που δίνεται ως ενίσχυση.

Από τις επίσημες αναφορές προκύπτει ότι στην χώρα μας η ανεργία δεν εκτοξεύτηκε όπως συνέβη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέχρι στιγμής. Γιατί παραμένει άγνωστο τι θα συμβεί την επόμενη δύσκολη ημέρα της πανδημίας.

Από το περασμένο φθινόπωρο, η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δήμου Παύλου Μελά ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία. Αυτή της ευαισθητοποίησης της τοπικής μας κοινωνίας να στηρίξει την τοπική αγορά, να στηρίξει τον τόπο της, να στηρίξει τους επαγγελματίες της περιοχής, τους εργαζόμενους. Η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους. Ο θυμόσοφος λαός άλλωστε λέει πως «το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο».

Καλέσαμε τους συμπολίτες μας όταν «ανοίξει» η αγορά: το λιανεμπόριο, η εστίαση να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στα μαγαζιά μας και τους ανθρώπους μας. Με πρωτοβουλία μας και με σύνθημα το «Στηρίζω τον τόπο μου» καλούμε τους συνδημότες μας να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους και να αγοράσουν υπηρεσίες από καταστήματα της περιοχής μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση δημιουργήσαμε μια αφίσα, την οποία μπορούν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά οι επαγγελματίες της περιοχής μας, να την τυπώσουν και να την αναρτήσουν στο κατάστημά τους. Επίσης, μέσα από συχνές παρεμβάσεις μας στα ΜΜΕ επιδιώκουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, ενώ πραγματοποιήσαμε συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελή Φιλιππίδη και τον πρόεδρο της «Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Ηλιούπολης», Μιχάλη Επιτροπίδη.

Είναι πολύ σημαντικό στις δύσκολες αυτές ημέρες που βιώνουμε, να στρέψουμε το βλέμμα μας σε εκείνους που έχουν την ανάγκη μας, που δεν είναι απλώς αριθμοί αλλά οι άνθρωποι που λέμε την πρώτη καλημέρα, δηλαδή οι συγγενείς, οι φίλοι και τα παιδιά μας. Ο Γιώργος, η Μαρία, ο Παναγιώτης…