Συνεργασία = Να εργαστούμε από κοινού. Κι ας διαφωνούμε. Τουλάχιστον να προσπαθήσουμε!

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022
676

Άρθρο στο TheOpinion του Γιώργου Λίλτση, υποψηφίου δημάρχου Παύλου Μελά , επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης, παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Συνηθίζει πολλές φορές η διοίκηση να κατηγορεί την αντιπολίτευση για «ξύλινο» λόγο, στείρο, χωρίς επιχειρήματα και καθαρά… αντιπολιτευτικό που ως στόχο έχει να «μπλοκάρει» το έργο της.

Και θα μπορούσαμε να δεχτούμε αυτή την παραδοχή ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Παύλου Μελά.

Αν, η διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά επεδίωκε έστω και στο ελάχιστο την συναίνεση των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, ενημερώνοντας τους επικεφαλής για τα μεγάλα και τα μικρότερα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή μας, τον τρόπο με τον οποίο στόχευε να τα αντιμετωπίσει και ζητώντας τις απόψεις μας.

Αν, αντί να τις υιοθετήσει, έστω για τους τύπους μας ζητούσε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας επί συγκεκριμένων ζητημάτων.

Προφανώς και αναγνωρίζουμε ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο μιας διοίκησης τον έχει ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του. Αλλά είναι διαφορετικά να λαμβάνει συγκεκριμένες αποφάσεις η διοίκηση και να ασκεί συγκεκριμένες πολιτικές, αφού πρώτα λάβει υπόψη τις προτάσεις, τη συμφωνία ή τη διαφωνία των υπολοίπων φωνών του δημοτικού συμβουλίου και εντελώς διαφορετικό να ενημερωνόμαστε με το… σταγονόμετρο και οι συζητήσεις για τα σημαντικά έργα του δήμου Παύλου Μελά να λαμβάνουν χώρα στο γραφείο του δημάρχου με τις πόρτες κλειστές.

Αν, αντί του διαλόγου και της γόνιμης αντιπαράθεσης- όλοι είμαστε πολιτικά όντα και πολιτικά σκεπτόμενοι άνθρωποι- η διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά δεν επέλεγε να αποφασίζει για όλα… εν κρυπτώ.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλο Μελά και το Νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Βόρειας Ελλάδας είναι δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Είναι γενική παραδοχή πως τα δυο αυτά έργα είναι σημαντικά για την περιοχή μας.

Αν, η διοίκηση, αντί να καλέσει τους επικεφαλής και να αθροίσει απόψεις για το καλό του τόπου, επέλεγε μαζί με το σώμα του δημοτικού συμβουλίου να συνεργαστεί και να μη διχάσει τους συμπολίτες μας. Όλοι μας όμως κρινόμαστε για τις πράξεις μας.

Κατά γενική ομολογία ο «Κλεισθένης» «στραγγάλισε» την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για έναν νόμο κακό, έναν νόμο που αντί να συμβάλλει στην προώθηση του διαλόγου έκανε τον δήμαρχο έρμαιο της ματαιοδοξίας ορισμένων προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία εντός δημοτικού συμβουλίου. Στην περιοχή μας δε, η συνεργασία του δημάρχου με τους επικεφαλής άλλων παρατάξεων είχε ως αποτέλεσμα και προφανώς ως… στόχο να διαλύσει τις εν λόγω παρατάξεις, να ιεραρχήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες ως κορυφαία επιδίωξη όσων αποδέχτηκαν θέσεις και αξιώματα και φυσικά να μετατρέψει τον δήμαρχο σε έναν… αδύναμο διαχειριστή μιας κατάστασης, δεδομένου ότι πλέον δεν έχει τον πρώτο λόγο και σίγουρα ούτε τον τελευταίο.

Ως «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» η μόνη πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη στο δήμο Παύλου Μελά στοχεύουμε στην σύνθεση, το διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων και τη συνεργασία. Ως «παράταξη των πολιτών» κινούμαστε αποκλειστικά προς όφελος των συνδημοτών μας οι οποίοι μας νομιμοποιούν μέχρι σήμερα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μελλοντικά της διοίκησης Παύλου Μελά να ενεργούμε, αντίστοιχα.

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» είναι η μοναδική παράταξη που άνοιξε το διάλογο με άλλες παρατάξεις και μέλη άλλων συνδυασμών και μέσα από την ανταλλαγή απόψεων το επόμενο διάστημα θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα των θέσεών μας, το οποίο και θα ζητήσουμε να υπερψηφίσουν οι δημότες Παύλου Μελά στις επόμενες εκλογές.

Ως διοίκηση σκοπεύουμε να καθιερώσουμε ένα διαπαραταξιακό όργανο αποτελούμενο από τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοκρατικού τόξου, το οποίο θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σίγουρα πριν προκύψουν έκτακτα ζητήματα που αφορούν το μέλλον του δήμου μας προκειμένου να ενημερώνεται το σύνολο της αντιπολίτευσης για τα τεκταινόμενα και να επιτυγχάνεται όπου είναι δυνατό η χάραξη μιας ενιαίας πολιτικής αναφορικά με τις διεκδικήσεις του δήμου έναντι της Πολιτείας.

Κι αυτό δεν αποτελεί μόνο προεκλογική μας δέσμευση. Είναι κανόνας για τη λειτουργία της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».