Συνεργασίες, θέσεις, μισθοί για το “καλό του τόπου”

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022
2202

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 προχωρήσαμε, σε δημαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση,Κλεισθένης, είχε σαν στόχο εκτός των άλλων και την επίτευξη συνεργασιών μεταξύ των διοικήσεων και της αντιπολίτευσης..

Θα περίμενε λοιπόν κανείς, στην έναρξη της θητείας του δημάρχου το Σεπτέμβριο του 2019 να κληθούν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων, μιας και ο δήμαρχος δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό μας συμβούλιο, να καθίσουμε σε ένα κοινό τραπέζι, να διαφωνήσουμε και να συμφωνήσουμε και τελικά να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς προαπαιτούμενα.

Κάτι τέτοιο στον δήμο Παύλου Μελά, δεν συνέβη ποτέ.

Ο δήμαρχος, αποφάσισε να διοικήσει μόνος του χωρίς να επιδιώξει τη συνεργασία κανενός στην πράξη, διότι οι αλλαγές στον νόμο του το επέτρεπαν.

Και λέω στην πράξη, γιατί μόνο στα λόγια και στις συνεντεύξεις του αναζητούσε… συναίνεση.

Ποια συναίνεση όμως; Τη συναίνεση όπως την εννοούσε ο ίδιος! Δηλαδή να λέμε ΝΑΙ σε όλα.

Χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση, διαβούλευση, διάλογος και φυσικά και αντίλογος.

Στα οκτώ σχεδόν χρόνια που είναι στη διοίκηση του δήμου ο κ. Δεμουρτζίδης δεν κάλεσε ούτε μία φορά τους επικεφαλής των παρατάξεων, για να συζητήσουμε έστω και για το θεαθήναι, για τα πολύ μεγάλα και πολύ σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το δήμο μας!

Ούτε μια φορά!

Σε όλη την περίοδο, ο δήμαρχος έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του πως θα ενισχύσει την θέση του και πώς θα επανεκλεγεί, άρχισε να πλησιάζει επικεφαλής και ο δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων.

Οι πολιτικές συμπράξεις κ. Δήμαρχε γίνονται πριν την θητεία και αυτές επί συγκεκριμένων προγραμματικών συμφωνιών, με συγκεκριμένα ζητήματα στα οποία συμφωνούν ότι θα δώσουν οι εμπλεκόμενες πλευρές λύσεις.

Οι συνεργασίες (όπως έγινε με τους επικεφαλής Σ. Φραγκοπούλου και Δ. Δεληγιάννη) στα μέσα της θητείας λαμβάνονται ως πολιτικές λυκοφιλίες και γίνονται αποκλειστικά για τη θέση και τα οφίτσια. Ο δήμαρχος έδωσε θέσεις εξουσίας σε στελέχη άλλων παρατάξεων και ειδικότερα σε επικεφαλής παρατάξεων, για μικροκομματικούς σκοπούς και όχι για το καλό του τόπου.

Είναι πολιτικά ανέντιμο, να υποβαθμίζει δια της… αναβαθμίσεως τους πολιτικούς του αντιπάλους και να εξαφανίζει όσους έχουν διαφορετική άποψη.

Κύριε Δήμαρχε,

Επεμβαίνετε στα εσωτερικά παρατάξεων, ουσιαστικά διαλύοντας τες και προκαλώντας προβλήματα με μοναδικό σκοπό όχι το καλό του τόπου, αλλά το μικροκομματικό σας συμφέρον και την δίκη σας πολιτική ενίσχυση και επιβίωση.

Το κάνατε με τρεις παρατάξεις, ξεκινώντας βέβαια από τη δική μας!

Προσωπικά, θα μπορούσα να δεχτώ τη… δικαιολογία «για το καλό του τόπου» αν οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι που προσέτρεξαν σε σας, το έκαναν αφιλοκερδώς! Δηλαδή να αποποιηθούν το μισθό τους και τα οφίτσια!

Τους πολιτικούς σου αντιπάλους δήμαρχε τους κερδίζεις με το έργο σου, την ποιότητα σου, τον χαρακτήρα σου, το ήθος σου. Όχι με θέσεις και τίτλους.

Αυτό λέγεται πολιτική συνδιαλλαγή.

Και επειδή η μνήμη ορισμένων είναι κοντή, να υπενθυμίσω ότι αυτοί που ανταποκρίθηκαν στις διαθέσεις σας, ήταν αυτοί που εκτόξευαν εναντίον σας τις βαρύτερες κατηγορίες για τον τρόπο διοίκησης και για τα πεπραγμένα σας τα προηγούμενα πέντε χρόνια από τις εκλογές.

Όταν όμως το κυρίως μέλημα του σας, κύριε Δήμαρχε, είναι πως θα εξασφαλίσετε την επόμενη θητεία και όχι πως θα κάνετε έργο ή πώς θα θέσετε το δήμο σε τροχιά ανάπτυξης, τότε πάντα η ποιότητα ζωής μας θα είναι υποβαθμισμένη. Και το «γιατί» βρίσκει εύκολα απάντησηΌταν όμως το κυρίως μέλημα του σας, κύριε Δήμαρχε, είναι πως θα εξασφαλίσετε την επόμενη θητεία και όχι πως θα κάνετε έργο ή πώς θα θέσετε το δήμο σε τροχιά ανάπτυξης, τότε πάντα η ποιότητα ζωής μας θα είναι υποβαθμισμένη. Και το «γιατί» βρίσκει εύκολα απάντηση.