fbpx

Τελικά τι συμβαίνει στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά; Τοποθέτηση Γιώργου Λίλτση στο ΔΣ

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023
35

Τελικά τι συμβαίνει στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά; Πότε οι πολίτες του δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά; Κινδυνεύει η σύμβαση παραχώρησης και το Μητροπολιτικό Πάρκο είναι στον... αέρα;

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δήμου Παύλου Μελά εδώ και χρόνια από την πρώτη στιγμή είχε καταστήσει σαφές πως επιθυμεί και αγωνίζεται για την απόδοση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στην τοπική κοινωνία, μια απόδοση όμως που δεν θα ζημιώνει τον δήμο και τους πολίτες και που δεν θα τίθεται σε αμφισβήτηση κατά τη διάρκεια των χρόνων.

Από την πρώτη στιγμή καταστήσαμε σαφές πως η επιλογή της «κατά χρήσης παραχώρησης για 99 χρόνια» με ταυτόχρονη ανταλλαγή 83 διαμερισμάτων στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) την ώρα που άλλα πρώην στρατόπεδα παραχωρήθηκαν σε άλλους δήμους χωρίς καμία ανταλλαγή, ήταν προς την λάθος κατεύθυνση και μας έβρισκε αντίθετους.

Διαφωνούσαμε επίσης με τον Φορέα Διαχείρισης που από την σύμβαση δεν καθορίζεται.

Αν’ αυτού η διοίκηση Παύλου Μελά θεωρώντας πως έχει «το αλάθητο του πάπα» όχι μόνο δεν άκουγε και δεν ακούει την αντίθετη άποψη στην προσπάθεια να γίνει το καλύτερο για τον δήμο μας αλλά μας λοιδορούσε κι όλας.

Η διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά με ευθύνη του δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη δεν ενημερώνει για την εξέλιξη των εργασιών του πρώην στρατοπέδου ούτε τους πολίτες, ούτε το δημοτικό συμβούλιο ως οφείλει ειδικά κατόπιν ερωτήσεων και οχλήσεων της αντιπολίτευσης. Αρκείται σε επικοινωνιακού χαρακτήρα πυροτεχνήματα και ανακοινώσεις κενές περιεχομένου! Μόνο φωτογραφίες και... χτυπήματα στην πλάτη. Προφανώς έχουν την αίσθηση πως πρόκειται για «τσιφλίκι» τους και δεν θεωρούν ότι έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν και είναι υπόλογοι στους δημότες Παύλου Μελά.

Νεότερη επιστολή- απάντηση του ΤΕΘΑ στις 28 Μαρτίου 2023 προς τον δήμο λοιπόν απορρίπτει την γνωμοδότηση συνεργάτη του δήμου για τη δημιουργία Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, όπως προτείνει ο δήμος που θα διαχειρίζεται αφενός το υπό κατασκευή Μητροπολιτικό Πάρκο και δευτερευόντως θα είναι υπεύθυνο για την βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Τι λέει το ΤΕΘΑ; Ότι βάσει σύμβασης παραχώρησης αποκλειστικά και μόνος διαχειριστής του Μητροπολιτικού Πάρκου είναι ο δήμος Παύλου Μελά, ο οποίος υποχρεούται να μεριμνήσει για τη βιωσιμότητα του έργου (αλήθεια έχει εξασφαλίσει πόρους ο δήμος ή την λυπητερή θα την πληρώσουν οι πολίτες μέσω των τελών ή η λειτουργία θα είναι σε βάρος του τακτικού προϋπολογισμού του δήμου μας;). Λέει επίσης το ΤΕΘΑ, πως δεν συναινεί στη δημιουργία οποιουδήποτε Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς δεν προβλέπεται από τη σύμβαση και πως εάν δεν γίνει αποδεκτή η ένστασή του, κάνοντας λόγο μάλιστα χαρακτηριστικά για «χρονίζοντα ανοικτά ζητήματα και άλυτα προβλήματα» θα αναγκαστεί να εξετάσει το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του άρθρου 7 της σύμβασης, ματαίωσης της όλης διαδικασίας και καταγγελίας αυτής.

Καλούμε τον δήμαρχο και τους συνεργάτες τους να απαντήσουν δημόσια και ανοικτά στους δημότες Παύλου Μελά,

  • Κινδυνεύει το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά;
  • Είναι στον «αέρα» η σύμβαση μετά από αυτή την ένσταση του ΤΕΘΑ, που είναι και ο ιδιοκτήτης του χώρου;
  • Μετά την άρνηση του ΤΕΘΑ στην πρόταση για δημιουργία Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου ως φορέα υλοποίησης, τι πρόταση θα καταθέσει;
  • Ποιο είναι το πλάνο για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά και τη βιωσιμότητά του;
  • Ποια είναι η πορεία των εργασιών εντός πρώην στρατοπέδου;
  • Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ενημέρωση για το πολυπόθητο αυτό έργο που οδηγείται σε μεγάλο φιάσκο!

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά,

Με τους πολίτες, για τους πολίτες!