Για άλλη μια φορά ευθύνεται η κλιματική αλλαγή...

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022
121

Στο ίδιο έργο θεατές. Και για ακόμα μια φορά θα φταίει η κλιματική αλλαγή που έφερε την κλιματική κρίση.

Ευθύνες δεν έχει ποτέ κανείς ή όποιοι έχουν τις μεταθέτουν ο ένας στον άλλον.

Για άλλη μια φορά περιοχές του δήμου Παύλου Μελά «βούλιαξαν» στο νερό και τις λάσπες που προκάλεσε η προχθεσινή νεροποντή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μόνο που οι εικόνες με τους πλημμυρισμένους δρόμους που μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους και τις γειτονιές του δήμου μας που έγιναν... λίμνες είναι τα τελευταία χρόνια σύνηθες φαινόμενο.

Και φυσικά δεν φταίνε μόνο οι καιρικές συνθήκες. Εδώ και εννέα χρόνια η διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο ουσίας για να θωρακίσει τον δήμο μας, ενώ η επανάληψη των φαινομένων πολλές φορές ακόμα και κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους φανερώνει στην πράξη ότι οι υποδομές και οι κατασκευές δεν έγιναν σωστά και χρίζουν αντικατάστασης ή ενίσχυσης.

Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας; Να καταστρέφονται υποδομές και να χάνονται περιουσίες, ενώ πολλές φορές κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές.

Ακούμε μεγάλα λόγια και υποσχέσεις για την Δυτική Θεσσαλονίκη και την ανάπτυξη της δυτικής και πιο αδικημένης περιοχής του νομού, υποσχέσεις που στην πράξη αποδεικνύεται πως είναι μεγάλα και κάλπικα λόγια.

Παρά τις όποιες επισημάνσεις μας ως «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά, τις διαμαρτυρίες μας και τις προτάσεις μας η διοίκηση αρκείται στην επικοινωνία και από ουσία τίποτα.

Απουσία αντιπλημμυρικών έργων, βουλωμένα φρεάτια, κακοτεχνίες στους δρόμους που με τις πρώτες σταγόνες της βροχής αποκαλύπτονται. Αυτή είναι η πραγματικότητα στον δήμο Παύλου Μελά και όχι όπως θέλουν να προβάλλουν οι κύριοι της διοίκησης στις φωτογραφίες στο facebook και το Instagram.

Κύριε Δήμαρχε πιέστε άμεσα τους αρμόδιους παράγοντες, υπουργεία και Περιφέρεια για την κατασκευή ουσιαστικών και αποτελεσματικών έργων. Να ξεκινήσει άμεσα η δυτική τάφρος.

Χθες γιατί αύριο... μπορεί να είναι αργά και να θρηνήσουμε εκτός από υλικές απώλειες και ανθρώπινες ζωές.

ΥΓ: Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να πιέσετε και πως ενόψει εκλογών θα τάξετε πάλι στον λαό του Παύλου Μελά... «ανάπτυξη»! Μην λησμονείτε ότι ο κόσμος σας ψήφισε για μια ποιοτική ποιότητα ζωής και βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως έχετε ΑΠΟΤΥΧΕΙ.