fbpx

Μάθε το φόβο να νικάς! - Παραμύθι από την Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020
676

Αυτές τις μέρες, που βιώνουμε τη μεγάλη δοκιμασία του Covid-19 που έπληξε όλους μας, εμείς ως μέλη της παρατάξης ΑΝΑΤΡΟΠΗ, βρήκαμε έναν άλλον τρόπο επικοινωνίας με τους γονείς και τα παιδιά αφού τα σχολεία είναι αναγκαστικά κλειστά και οι δραστηριότητες των παιδιών μας περιορισμένες. Παραμύθι μέσω… διαδικτύου.

Σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού θελήσαμε να περάσουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς τα παιδιά μας! Μάθε το φόβο να νικάς!

Η αγαπημένη μας συγγραφέας Βούλα Παπατσιφλικιώτη, θα μας διαβάσει το παραμύθι της με τίτλο «Μάθε το φόβο να νικάς!»

Η Βούλα Παπατσιφλικιώτη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει και δραστηριοποιείτε μέχρι και σήμερα. Είναι Δημοσιογράφος (μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Δημοσιογραφίας F.I.J.E.T.), Βρεφονηπιοκόμος και Θεραπεύτρια λόγου. Είναι δημιουργός και διαχειρίστρια της καλλιτεχνικής σελίδας Duende-Art (duende-art.com), στην οποία πραγματοποιεί συνεντεύξεις με εκπροσώπους των τεχνών, κριτικές λογοτεχνικών κειμένων και θεατρικών παραστάσεων, και είναι συνεργάτιδα της μεγαλύτερης εφημερίδας των Ελλήνων της Αυστραλίας “Νέος Κόσμος”, γράφοντας άρθρα με θέματα σχετικά με τα παιδιά.

Ο χορός, η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής σύμφωνα με την Martha Graham, την συντροφεύει σε όλη, σχεδόν, την μέχρι τώρα ζωή της. Από μικρή της άρεσε να χορεύει. Το έβλεπε σαν ένα μέσο εκτόνωσης των συναισθημάτων της. Επίσης η λατρεία της για την παράδοση και την λαογραφία, συντέλεσε και αυτό το διάστημα μαθαίνει παραδοσιακούς χορούς, σε πολιτιστικό σύλλογο της πόλης της.

Συμμετέχει με κείμενά της στις συλλογές διηγημάτων «Θέρος και Θεριά» & «Οδός Αμαρτίας Αριθμός 12», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ανάτυπο. Τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Μάθε το Φόβο να νικάς!», το οποίο επανεκδόθηκε το 2019 από τις εκδόσεις Ελκυστής. Επίσης από τις εκδόσεις Ανάτυπο κυκλοφορεί το δεύτερο παιδικό της βιβλίο με τίτλο «Ποιος αξίζει να είναι Βασιλιάς;».