fbpx

Για έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό, «έξυπνο» δήμο Παύλου Μελά

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
236

Του Γιώργου Λίλτση, υποψήφιου δημάρχου Παύλου Μελά, επικεφαλής παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, κρίσιμες γιατί η επόμενη δημοτική περίοδος πρέπει να είναι μια περίοδος δημιουργική για τον ιστορικό δήμο Παύλου Μελά που αγαπάμε, ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, στην «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δήμου Παύλου Μελά θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας για το πρόγραμμα με το οποίο σχεδιάζουμε να φέρουμε ανάπτυξη στον τόπο μας και να λύσουμε προβλήματα που μας ταλαιπωρούν όλους εδώ και χρόνια.

Με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και ένα εξαιρετικό στελεχιακό δυναμικό η ομάδα μας, η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δήμου Παύλου Μελά έχει καταθέσει ένα πλαίσιο δράσεων και ενεργειών που βάζει στο επίκεντρο κάθε «κύτταρο» του δήμου μας, δηλαδή τις γειτονιές μας.

Σήμερα αν επισκεφτεί κανείς τις γειτονιές του δήμου Παύλου Μελά, τις γειτονιές της Σταυρούπολης, της Ευκαρπίας, της Πολίχνης θα διαπιστώσει πως έχουν φτάσει στα όριά τους. Δυστυχώς, για το δήμο Παύλου Μελά, τον ιστορικό μας δήμο με τις πολλές προοπτικές, τον νέο κόσμο, τους περήφανους δημότες, η σημερινή διοίκηση έχει αφήσει τα μικρά, τα καθημερινά, τα ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής στην τύχη τους.

Γειτονιές βρώμικες και κάδους ξεχειλισμένους, κακοφωτισμένους δρόμους, κακοσυντηρημένα πεζοδρόμια, λακκούβες στους δρόμους, απουσία χώρων πρασίνου, απουσία αθλητικών εγκαταστάσεων, απουσία δέντρων, απουσία αστυνόμευσης, απουσία αντιπλημμυρικών έργων, μη επαρκείς και σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός σύγχρονου δήμου Παύλου Μελά. Αυτός είναι ο απολογισμός του έργου της δημοτικής αρχής που διοικεί το δήμο μας τα τελευταία χρόνια.

Αυτή είναι η εικόνα στις γειτονιές μας. Η εικόνα που αντικρύζουν καθημερινά οι συνδημότες μας, οι επισκέπτες της περιοχής μας. Και δυστυχώς η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία με την οποία διοικεί η σημερινή διοίκηση. Απουσία οράματος, καμία πρωτοβουλία, μηδενικό σχέδιο, απλή διαχείριση. Οι γειτονιές του δήμου Παύλου Μελά στενάζουν. Καθημερινά. Ο κόσμος ταλαιπωρείται, δυσανασχετεί, διαμαρτύρεται.

Για εμάς οι γειτονιές παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Όλα ξεκινούν κι όλα τελειώνουν εκεί. Καθημερινά στελέχη μας βρίσκονται στους δρόμους, συζητούν με τους πολίτες, συνδιαμορφώνουν προτάσεις που θα εξελιχθούν σε πολιτικές με έμφαση στα έργα υποδομής, όπως είναι οι δρόμοι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα πάρκα. Και φυσικά, η αξιοποίηση του τοπικού μας «πλούτου» προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, της τοπικής οικονομίας και τελικά των δημοτών μας. Όπως για παράδειγμα με τα παλιά καπνομάγαζα που υπάρχουν σε αφθονία και απουσία στρατηγικού οραματικού σχεδιασμού παραμένουν κουφάρια και ρημάζουν, ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών στο δήμο μας και θα μπορούσαν να μετατραπούν σε σήμα κατατεθέν του πολιτισμού της περιοχής.

Η πρώτη μέριμνα για έναν δήμαρχο πρέπει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών. Για το λόγο αυτό στην «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» διαμορφώνουμε νέα αντίληψη στην αυτοδιοικητική λειτουργία. Προτείνουμε την δημιουργία ενός δήμου «στρατηγείο» και κάνουμε μαζί με τους πολίτες τα βήματα στο μέλλον.

Οι ανατροπές είναι συχνές. Ας κάνουμε όλοι μαζί την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στον δήμο Παύλου Μελά.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Γιώργος Λίλτσης είναι υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά. Γεννήθηκε στο χωριό Αρχάγγελος Νάουσας. Από το 1993 ζει και εργάζεται στην Σταυρούπολη ως ορθοπαιδικός χειρουργός. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής από το 2011 ως το 2013. Είναι παντρεμένος με την ιατρό Εύα Χριστοδούλου και έχει δυο παιδιά, τον Αντώνη και την Κατερίνα. Είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ». Στις δημοτικές εκλογές του 2019 η παράταξη τερμάτισε δεύτερη με ποσοστό 49,64%, συγκεντρώνοντας 10.797 ψήφους, 156 λιγότερες από εκείνες που συγκέντρωσε η σημερινή διοίκηση του δήμου.

Άρθρο του υποψηφίου δημάρχου Παύλου Μελά, Γιώργου Λίλτση στην έντυπη ειδική έκδοση του myportal.gr και της εφημερίδας «Πολιτική».

%MCEPASTEBIN%