Η άποψη της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021
272

Η άποψη της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και την μετατροπή του σε μητροπολιτικό πάρκο, όπως καταγράφεται στη σημερινή εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά» Γιώργος Λίλτσης κάνει λόγο για ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος του δήμου Παύλου Μελά και των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης, σχεδόν του μισού πληθυσμού του νομού.

«Η απόδοση του πρώην στρατοπέδου στην κοινωνία της δυτικής πλευράς της πόλης είναι αποτέλεσμα αγώνων πολλών δεκαετιών και πολλών διοικήσεων. Το γεγονός ότι ξεκινούν οι εργασίες μάς γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Ωστόσο, ως παράταξη είμαστε αντίθετοι στο γεγονός ότι για να παραχωρηθεί η έκταση έπρεπε να δοθεί ως αντάλλαγμα περιουσιακό στοιχείο του δήμου και των δημοτών μας. Σε άλλες περιπτώσεις δεν ζητήθηκαν ανταλλάγματα. Πρέπει πάση θυσία ο δήμος μας να έχει τον πρώτο λόγο στον φορέα διαχείρισης που θα δημιουργηθεί, για τις θέσεις εργασίας που θα προκόψουν να προτιμηθούν κάτοικοι και κυρίως νέοι του τόπου μας. Επίσης, αφού πρόκειται για ένα Μητροπολιτικό Πάρκο ίσως θα πρέπει να διεκδικήσουμε την λειτουργία του να την χρηματοδοτήσουν και οι άλλοι όμοροι δήμοι και όχι μόνο ο δήμος Παύλου Μελά. Σίγουρα, μελανό σημείο αποτελεί το γεγονός ότι δεν προκηρύχθηκε διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την μετατροπή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο, όπως συμβαίνει με όλα τα μεγάλα και σημαντικά έργα στην πόλη και τη χώρα» εξηγεί ο κ. Λίλτσης.