fbpx

Με τους πολίτες, για τους πολίτες δημιουργούμε έναν δήμο πρότυπο

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023
180

Του Γιώργου Λίλτση
Υποψήφιου δημάρχου Παύλου Μελά, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, κρίσιμες γιατί η επόμενη δημοτική περίοδος πρέπει να είναι μία περίοδος δημιουργική για τον ιστορικό δήμο Παύλου Μελά που αγαπάμε, ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, στην «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δήμου Παύλου Μελά θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας για το πρόγραμμα με το οποίο σχεδιάζουμε να φέρουμε ανάπτυξη στον τόπο μας και να λύσουμε προβλήματα που μας ταλαιπωρούν όλους εδώ και χρόνια.

Με εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ένα εξαιρετικό στελεχιακό δυναμικό η ομάδα μας, η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δήμου Παύλου Μελά έχει καταθέσει ένα πλαίσιο δράσεων και ενεργειών που βάζει στο επίκεντρο κάθε «κύτταρο» του δήμου μας, δηλαδή τις γειτονιές μας, που παραμένουν ξεχασμένες, και φυσικά τον άνθρωπο.

Γιατί όλα ξεκινούν από τους ανθρώπους και καταλήγουν σε αυτούς. Παράλληλα με την βελτίωση της εικόνας των γειτονιών μας μέσα από το πρόγραμμά μας επιδιώκουμε την ταυτόχρονη και ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών ενοτήτων του δήμου μας.

Από την επομένη των εκλογών του 2019 ασκήσαμε μαχητική αντιπολίτευση στη σημερινή διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά, αναδεικνύοντας τις αστοχίες και τις παραλείψεις της και, ταυτόχρονα, καταθέτοντας προτάσεις εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν την πλειονότητα των συμπολιτών μας. Καθημερινά βρισκόμαστε στα καφενεία, τις επιχειρήσεις, τα πάρκα, τις γειτονιές και συνομιλούμε με τους συνδημότες μας. Γνωρίζουμε όσα τους απασχολούν από πρώτο χέρι. Δυστυχώς, η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν θέλησε ποτέ τις συναινέσεις και τις συγκλίσεις. Επέλεξε ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του να διοικήσουν σε γραφεία με κλειστές πόρτες. Αντιθέτως, εμείς επιλέξαμε να ακούσουμε την κοινωνία.

Η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δήμου Παύλου Μελά έχει εκπονήσει μία προγραμματική δέσμη καινοτόμων μεθόδων και αξιοποίησης ίδιων δημοτικών πόρων για την επόμενη δημοτική περίοδο. Πρόκειται για ένα δυναμικό σύνολο, στοχευμένων διαδραστικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων, με ωφελούμενα πολλαπλά θεματικά πεδία.

Όραμα δικό μου και της ομάδας που με πλαισιώνει, την «Εθνική Ομάδα» του δήμου Παύλου Μελά όπως συνηθίζω να αποκαλώ τα μέλη της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», είναι να μετατρέψουμε τον δήμο μας σε μία «έξυπνη», σύγχρονη, ευρωπαϊκή, πράσινη πόλη, φιλική προς τους πολίτες και τους επισκέπτες της. Να γίνει ο δήμος Παύλου Μελά τόπος προορισμού και όχι απλά διέλευσης. Δίνοντας έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική, την καθαριότητα, το περιβάλλον, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Πολιτική Προστασία.

Με ρωτούν συχνά εάν έχουν εφαρμογή όσα έχουμε προαναγγείλει. Απαντώ ξεκάθαρα: ναι! Άμεσα από την πρώτη κιόλας ημέρα ως διοίκηση θα ενισχύσουμε την τοπική αγορά και τις τοπικές επιχειρήσεις διοργανώνοντας δράσεις και δίνοντας κίνητρα στους καταναλωτές. Θα αναδείξουμε τα ιστορικά μας σημεία και τις περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους επενδύοντας στον ιστορικό και περιβαλλοντικό τουρισμό. Θα εκκινήσουμε τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής άμεσης κοινωνικής υποστήριξης για όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τις κοινωνικές ομάδες που έχουν περισσότερη ανάγκη. Επίσης, θα δημιουργήσουμε δράσεις Αθλητισμού και Πολιτισμού ώστε να κάνουμε τον δήμο μας σημείο αναφοράς και φυσικά θα μεριμνήσουμε ώστε να ενισχυθεί η καθαριότητα και η ασφάλεια στις γειτονιές μας. Τις εκατό πρώτες ημέρες οι πολίτες θα δουν τον δήμο να αλλάζει προς το καλύτερο και την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τους να βελτιώνονται.