Μετράμε αντίστροφα…

Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022
41

Του Γιώργου Λίλτση, υποψηφίου δημάρχου Παύλου Μελά, επικεφαλής ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

Ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2023 και ήδη ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα. Αντίστροφα για να «στηθούν» οι κάλπες στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, με τον νέο νόμο που δημιούργησε πενταετείς θητείες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και με νέους συσχετισμούς στα δημοτικά συμβούλια. Αντίστροφα για να φύγουν με τη βούληση του κυρίαρχου λαού δήμαρχοι αποτυχημένοι, με κανένα οραματικό σχέδιο και πρόγραμμα που αρκέστηκαν απλώς στη διαχείριση της καθημερινότητας (με αποτυχία κι εκεί) και καταδίκασαν τοπικές κοινωνίες.

Αντίστροφα λοιπόν μετρούν τις μέρες και οι δημότες του δήμου Παύλου Μελά, ενός ιστορικού δήμου, με περήφανους κατοίκους, προκειμένου να αλλάξει η σελίδα και να κάνουν την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ». Δυστυχώς, η σημερινή διοίκηση του δημάρχου και των συνεργατών του θα μείνει στην ιστορία του δήμου μας ως η πλέον αποτυχημένη και με το πρόσημο μπροστά να είναι αρνητικό. Ο σημερινός δήμαρχος και οι συνεργάτες που επέλεξε απέτυχαν παταγωδώς να δώσουν λύσεις στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας. Δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκού, «έξυπνου» δήμου που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δεκάδων χιλιάδων δημοτών του και κυρίως να θέσουν τις βάσεις για ένα καλύτερο «αύριο» για το ζωντανό κύτταρο της περιοχής μας, τους νέους, τα παιδιά μας.

Κακοτεχνίες στους δρόμους, κακοφωτισμένες γειτονιές, σκουπίδια, κακοσυντηρημένες αθλητικές εγκαταστάσεις, ανασφάλεια, κυκλοφοριακό κομφούζιο, αταξία στον δημόσιο χώρο, παρατημένα πάρκα και παιδικές χαρές είναι ορισμένα από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ και την εικόνα του δήμου Παύλου Μελά. Έλλειψη αντιπλημμυρικών, απουσία σοβαρών έργων υποδομής, απουσία ώριμων μελετών για την υλοποίηση έργων, καμία πρωτοβουλία για την βελτίωση της καθημερινότητας, κακές αστικές συγκοινωνίες, απουσία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας που είναι απαραίτητη για να επικοινωνούν μεταξύ τους οι διάφορες περιοχές του μεγάλου σε έκταση δήμου μας, μηδενική σχεδόν αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων για την υλοποίηση δράσεων, χαμηλά ποσοστά ανακύκλωσης, κανένα κίνητρο για προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξη της περιοχής που μπορούν να δημιουργήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμα. Πολλά περισσότερα.

Μια λέξη συμπυκνώνει τα οκτώ χρόνια της σημερινής διοίκησης και χαρακτηρίζει το έργο της. ΑΤΟΛΜΙΑ. Και μια λέξη απουσιάζει από το λεξικό του δημάρχου και των συνεργατών του: ΦΑΝΤΑΣΙΑ.

Γιατί στην πολιτική για να είσαι χρήσιμος και ταυτόχρονα αποτελεσματικός πρέπει να έχεις φαντασία, να λαμβάνεις πρωτοβουλίες, να επιδεικνύεις γρήγορα αντανακλαστικά, να μην χάνεις ευκαιρίας, να μην καθυστερείς, να μην κωλυσιεργείς και κυρίως να μην αδιαφορείς.

Γιατί οι δημότες Παύλου Μελά μόνο αδιαφορία λαμβάνουν όταν την ώρα που άλλοι δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης πρωτοστατούν, εμείς αρκούμαστε σε... ό,τι έχει ευχαρίστηση η εκάστοτε κυβέρνηση. Ό,τι κι αν, έχει ευχαρίστηση.

Η παράταξή μας από την δημιουργία της είναι παρούσα σε κάθε γειτονιά, κοντά στους πολίτες που έχουν πρόβλημα, δίπλα στους ευάλωτους και τους αδύναμους. Με προτάσεις και σχέδιο. Με όραμα για το δήμο Παύλου Μελά του 2030, και κυρίως με όρεξη και μεράκι να δουλέψουμε σκληρά, να σηκώσουμε τα μανίκια για να οικοδομήσουμε μαζί με τους πολίτες τον δήμο που μας αξίζει. Έναν καλύτερο δήμο, που θα δίνει έμφαση στους δημότες του, στα παιδιά μας. Έναν δήμο προορισμού και όχι διέλευσης. Έναν δήμο που θέλεις και ονειρεύεσαι να ζεις.

Το 2019 φτάσαμε κοντά. Το 2023 κάνουμε την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και πετυχαίνουμε όλοι ΜΑΖΙ ΤΗ ΝΙΚΗ για ένα καλύτερο μέλλον. Με τους πολίτες, για τους πολίτες. Αυτό είναι άλλωστε η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ». Η παράταξη των πολιτών.

Όλοι μαζί, συστρατευόμαστε για έναν κοινό σκοπό. Για να γίνει το όνειρο, πραγματικότητα.

Γι’ αυτό μετράμε αντίστροφα. Για να κάνουμε πράξη, όσα δεσμευτήκαμε. Για να φέρουμε τους πολίτες σε πρώτο πλάνο. Για να δημιουργήσουμε έναν δήμο Παύλου Μελά που με αισιοδοξία θα ατενίζει το μέλλον.

https://myportal.gr/wp-content/uploads/2022/11/13-Πολιτικη-Εφημεριδα.pdf