Ιστορίες με …κάρυ! Συνέντευξη στην Αναστασία Καρυπίδου

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021
257

Είναι γιατρός με ειδικότητα ορθοπαιδικού χειρούργου. Ο Γιώργος Λίλτσης ζει κι εργάζεται στη Σταυρούπολη, αγαπώντας τον τόπο του και θέλοντας να προσφέρει. Υπηρέτησε τους δημότες ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ κατέβηκε ως υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Υπάρχουν και άλλα που δεν γνωρίζετε για τον γιατρό… τα οποία θα μάθετε διαβάζοντας παρακάτω!

Πώς από τη Νάουσα επιλέξατε τη Σταυρούπολη για μόνιμη κατοικία;

Σπουδές στο ΑΠΘ, μετά ήρθε η ειδικότητα και η άσκηση! Επιλέξαμε με τη σύζυγό μου να εγκατασταθούμε στη Σταυρούπολη και δεν το μετανιώσαμε. Εδώ ανδρωθήκαμε επαγγελματικά, κάναμε την οικογένειά μας και από δω θα πάρουμε σύνταξη. Κι αν ξεκινούσα από την αρχή, πάλι τη Σταυρούπολη θα επέλεγα.

Χωράνε σε 24 ώρες ιατρική και αυτοδιοίκηση;

Φυσικά και χωράνε! Αρκεί να εφαρμόσεις την ιατρική… στην αυτοδιοίκηση!

Πόσο δύσκολη είναι η περίοδος της πανδημίας για τους γιατρούς;

Το δύσκολο είναι όταν οι ασθενείς διαβάζουν fake news και προσπαθούν να μας πείσουν. Εκείνοι, εμάς. Αρνούνται να εμβολιαστούν, δεν ακούν και δυστυχώς μετράμε απώλειες.

Θα είστε εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά;

Από την επομένη των εκλογών του 2019 αποφάσισα ότι η προσπάθεια που κάναμε ως ομάδα δεν πρέπει να σταματήσει. Παρά το στενάχωρο αποτέλεσμα –υπενθυμίζω πως ο λαός μας όρισε αξιωματική αντιπολίτευση με τη διαφορά με την παράταξη της διοίκησης να είναι μόλις ορισμένες δεκάδες ψήφους- ουδέποτε σκέφτηκα να τα παρατήσω. Καθημερινά οι συμπολίτες μας, μεταφέρουν την οργή τους για προβλήματα δεκαετιών που δεν έχουν επιλυθεί. Ο λαός του Παύλου Μελά απαιτεί και δικαιούται μια καλύτερη ημέρα, καλύτερη ποιότητα ζωής, καλύτερη καθημερινότητα. Η ομάδα μας έχει όραμα, σχέδιο και διάθεση να εργαστεί σκληρά. Θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος πλάι με έμπειρους συνεργάτες, παλιούς αυτοδιοικητικούς και νέους ανθρώπους, που είναι το μέλλον.

Για ποιο έργο της αντιδημαρχίας σας είστε υπερήφανος;

Ως αντιδημαρχος Κοινωνικής Πολιτικής (2011-2013), επί θητείας του αειμνήστου Διαμαντή Παπαδόπουλου, προώθησα σειρά έργων ζωτικής σημασίας. Μεταξύ άλλων δημιουργήσαμε κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φροντιστήριο, θεσπίσαμε «Μέρες Υγείας», υλοποιήσαμε δεκάδες προγράμματα κ.α. Γενικότερα, «στήθηκε» η υπηρεσία κοινωνικής πολιτικής του δήμου.

Τι αγαπάτε και τι μισείτε στη Θεσσαλονίκη;

Αγαπώ τον θαλασσινό αέρα και τις μικρές αποστάσεις, μισώ τα… γλυκά της, στα οποία δεν μπορώ να αντισταθώ.

Η οικογένεια παραπονιέται ότι δεν σας βλέπει αρκετά;

Φυσικά! Ωστόσο, καταλαβαίνουν και ξέρουν ότι πάνω από όλα είναι η οικογένεια μου και έτσι…ισοφαρίζουμε κάπως.

Ποια στιγμή δεν θα χάνατε με τίποτα…

Τις επιτυχίες των παιδιών μου και τις στιγμές με την οικογένεια μου.

Τι δεν ξέρουμε για τον Γιώργο Λίλτση…

Ότι δεν μου φτάνει το 24ωρο για τα ενδιαφέροντά μου. Ξεκινούν από τη μουσική, τις κατασκευές, τις ελιές μου, τους φίλους μου και καταλήγουν στα ταξίδια.

Προσωπικό όραμα…

Να μας αξιώσει ο Θεός ως ομάδα, να μας τιμήσουν οι συμπολίτες μας, να μπορέσουμε ως «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για ένα καλύτερο «αύριο» στο δήμο Παύλου Μελά.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Καρφίτσα" 03/12/2021